Föreningen

Välkommen till Brf Oxeln

Brf Oxeln hittar ni i Malmö på Amiralsgatan 83 A-H i närheten av Nobeltorget. Men trots att vi bor så nära trafiken kan vi njuta av ett grönskande lugn på vår fina innergård.


Vårt u-formade hus består av 64 lägenheter, varav 50st 2:or och 14st 3:or. Huset byggdes 1947 men efter stambyte, nya element, renoverade elsystem, gårdsrenovering mm. bor vi ändå i ett modernt hus i bra kvalitet.


I vår förening strävar vi efter ett lugnt och trivsamt boende där alla som vill får en chans att lära känna sina grannar. Med säkerhetsdörrar, inhägnad innergård med cykelskjul och elektroniskt låssystem kan alla dessutom känna sig trygga här.


Vårt läge är perfekt för de som vill bo utanför stan, men ändå ha nära till allt. Utanför huset går nya Malmöexpressen (buss 5) med eget körfält direkt in till stan på 6 min eller till den stora matbutiken City Gross. Ska du ta tåget är Triangelns tågstation bara ca 15 min bort.


Om du själv eller barnen behöver leka av sig så rekommenderar vi en kort promenad till Enskifteshagen bakom huset. Där finns utomhusgym, multiplan, stora gräsmattor, odlingsplatser och en stor fin lekplats med rörelsetema.


HSB

Vår bostadsrättsföreningen är en HSB-förening. I vår förenings styrelse sitter därför en representant från HSB. HSB bildades 1923 och är Sveriges största bostadskooperation.


När du förvärvar en bostadsrätt i en HSB-bostadsrättsförening ska du också vara medlem i HSB. Du betalar vid inträdet en grundavgift (andel) på 500kr som innebär att du blir medlem och delägare i HSB Malmö. Andelen är dina egna pengar som du får tillbaka om du går ur som medlem. Utöver detta betalar varje medlem en medlemsavgift på 200kr till HSB.


Endast en medlem per hushåll behöver betala medlemsavgift.